Novice

16.04.2014

V času velikonočnih praznikov še tople Žitove potice na 130 prodajnih mestih

V Žitu, največjemu slovenskemu proizvajalcu tradicionalne slovenske kraljice praznično obloženih miz – potice, je v letošnjem predprazničnem obdobju še posebej vroče in pestro. V petek 11. 4. so tako v Vili Podvin predstavili, skupaj s kreatorjem njenega originalnega recepta chefom Urošem Štefelinom, krono Žitovih potic – potico naših korenin.

15.04.2014

Na trgovske police prihaja Potica naših korenin

Družba Žito, kulinarična revija Dober tek in priznani kuharski mojster Uroš Štefelin iz Vile Podvin so združili moči in pripravili prav posebno potico iz tradicionalnih slovenskih sestavin, ki bo polepšala velikonočne praznične dni. Na police Mercatorjevih in Žitovih trgovin prihaja sočna, dvojno zvita potica, ki se v ustih kar topi in ima ravno pravšnje razmerje testa in nadeva.

Javne objave

14.03.2014

Skupina Žito: Čisti poslovni izid za leto 2013 presega načrtovanega

Člani nadzornega sveta družbe Žito, d.d. so se na današnji seji seznanili z nerevidiranimi rezultati poslovanja za poslovno leto 2013. Skupina Žito je ustvarila 111 mio EUR čistih prihodkov od prodaje, 3,1 mio EUR dobička iz poslovanja in 2,2 mio EUR čistega dobička.

12.03.2014

Podpis dodatka k Sporazumu o skupni prodaji delnic družbe Žito d.d.

Družba Žito d.d. sporoča, da je dne 11. marca 2014 s strani koordinatorja prodajnega postopka prodaje delnic Žita d.d. prejela obvestilo, da so Modra zavarovalnica, d.d., Slovenska odškodninska družba, d.d., KD Kapital, finančna družba, d.o.o., KD Skladi, družba za upravljanje d.o.o., v svojem imenu in za račun podskladov KD Krovnega sklada: KD Galileo, mešani fleksibilni [...]