Novice

17
022017

Žitovo pirino večeno testo najbolj inovativni žitni izdelek 2017

Žitovo pirino vlečeno testo je prejelo naziv najbolj inovativnega živila leta 2017 v skupini žitnih izdelkov. Izdelek so na Inštitutu za nutricionistiko izbrali med prijavljenimi na razpisu za najbolj inovativna živila leta 2017 in se letos odločili za podelitev sedmih nagrad inovativnim živilom.

13
022017

1001 CVET donira 10.000 dreves za obnovo slovenskih gozdov

Ker so naravne ujme v zadnjih letih močno prizadele slovenske gozdove – prav te dni minevajo že tri leta od katastrofalnega žledoloma februarja 2014 – so se v Žitu odločili, da z blagovno znamko najbolj prodajanih čajev v Sloveniji, 1001 CVET, podprejo pogozdovanje in obnovo poškodovanih gozdov.

07
022017

Največ odličnega kruha in pekovskih izdelkov prihaja iz Žita

Na 17. strokovnem ocenjevanju kruha, pekovskega in finega pekovskega peciva, testenin, keksov in slaščic je Skupina Žito prejela največ, kar 28 zlatih priznanj za potrjeno odlično kakovost izdelkov. Ocenjevanje kruha že tradicionalno poteka pod okriljem Sekcije za pekarstvo pri Zbornici kmetijskih in živilskih podjetij na GZS.

18
112016

Zlato polje – sestavni del tradicionalnega slovenskega kosila

Ob današnjem dnevu slovenske hrane so v okviru projekta KuhnaPaTo mladi kuharji OŠ Vižmarje Brod predstavili tradicionalno »ljubljansko« kosilo. S tem so otvorili novo sezono projekta, ki z delovnim naslovom »Otroci otrokom pripravimo zdravo tradicionalno ali lokalno značilno kosilo!« v šolskem letu 2016/17 dobiva nove razsežnosti.