Novice

31
012018

Žitov konopljin toast med najbolj inovativnimi živili 2018

Žitov konopljin toast je prejel naziv najbolj inovativnega živila leta 2018 v skupini predpakiranih pekovskih izdelkov. Naziv podeljuje Inštitut za nutricionistiko v okviru razpisa za najbolj inovativna živila. Letošnji nagrajen konopljin toast odlikuje vsebnost konopljine beljakovine, ki je na inovativen način vpeljana v recept toasta iz pšenične črne moke.

07
122017

Šumijevi bonboni za lepše praznične dni

V Žitu so se letos odločili, da bodo v predprazničnih dneh sladko razvajali na različnih koncih Slovenije. Pričeli so v Ljubljani, ob prižigu lučk. Poleg predaje donacije so tako s prazničnim lovom na Šumi sladka presenečenja razveseljevali obiskovalce središča Ljubljane, v prihodnjih dneh pa bodo zabavni lovi potekali tudi v Celju, Kopru in Kranju.

04
122017

Žitovi kruhi iz 100 % slovenske pšenice in brez uporabe GSO

Ljubljana, 22. september 2017 – V družbi Žito tudi po letošnji kakovostni domači žetvi kupcem na domačem trgu ponujajo kruh, narejen iz izključno 100 % slovenske pšenice. Žito tako ohranja svoje mesto med največjimi odkupovalci slovenske krušne pšenice.