Recept

Mlečni riž z jagodami

  • Zahtevnost:1
  • Čas priprave:35 minut
  • Število oseb:4 porcije
  • Priprava

    V kozico nalijemo mleko ter jo postavimo na kuhalnik. Dodamo riž, maslo, sladkor, vaniljev sladkor in sol. Vse skupaj premešamo in na nizki temperaturi kuhamo, dokler zmes ne zavre. Pri rahlem vretju in občasnem mešanju kuhamo 25–30 minut, dokler ne nastane kremast mlečni riž.

    Ko je riž skuhan, ga odstavimo z ognja in razdelimo v skodelice. Medtem ko se riž ohlaja, operemo jagode ter jih zrežemo na koščke. Po želji dodamo še borovnice, maline ali drugo jagodičevje. Jagode položimo na mlečni riž in se predamo njegovi kremasti strukturi.

        Sestavine

        01 l mleka
        02 žlici sladkojra
        01 žlica masla
        01 vrečka vanilijevega sladkorja Dolcela
        0300 g svežih jagod oziroma jagodičevja po izbiri
        3838700540413_ZP_Riz_za_domace_jedi_1kg_front.png.webp

        Zlato poljeRiž za domače jedi 1kg

        Brušen beli riž. Zaradi svoje oblike zrn in vsebnosti škroba je najbolj primeren za klasične jedi naših babic.
        3856020225391_Maestro_premium_ML_morska_sol-4.jpg.webp

        MaestroMaestro Morska sol, 175G

        Ker niso vse soli enake

        Preveri še

        Azijska_juha_z_gobami_in_fidelini.jpg.webp

        Azijska juha z gobami in fidelini

        • Zahtevnost:1
        • Čas priprave:45 minut
        • Število oseb:4 osebe
        Kitke_v_kremni_korzuni_omaki_s_porom_in_panceto.jpg.webp

        Kitke v kremni koruzni omaki s porom in panceto

        • Zahtevnost:1
        • Čas priprave:30 minut
        • Število oseb:2 osebi
        Navihancki_z_limono_in_rikoto.jpg.webp

        Navihančki z limono in rikoto

        • Zahtevnost:1
        • Čas priprave:20 minut
        • Število oseb:2 osebi
        Peresniki_v_sezamovi_omaki_z_melancani.jpg.webp

        Peresniki v sezamovi omaki z melancani

        • Zahtevnost:1
        • Čas priprave:30 minut
        • Število oseb:2 osebi
        Polnozrnati_navihancki_z_buckami_kaprami_in_feto.jpg.webp

        Polnozrnati navihančki z bučkami, kaprami in feto

        • Zahtevnost:1
        • Čas priprave:30 minut
        • Število oseb:2 osebi
        Polnozrnati_peresniki_v_paradiznikovi_solati_z_burrato.jpg.webp

        Polnozrnati peresniki v paradižnikovi solati z burrato

        • Zahtevnost:1
        • Čas priprave:20 minut
        • Število oseb:2 osebi
        Azijska_juha_z_gobami_in_fidelini.jpg.webp

        Azijska juha z gobami in fidelini

        • Zahtevnost:1
        • Čas priprave:45 minut
        • Število oseb:4 osebe
        Kitke_v_kremni_korzuni_omaki_s_porom_in_panceto.jpg.webp

        Kitke v kremni koruzni omaki s porom in panceto

        • Zahtevnost:1
        • Čas priprave:30 minut
        • Število oseb:2 osebi
        Navihancki_z_limono_in_rikoto.jpg.webp

        Navihančki z limono in rikoto

        • Zahtevnost:1
        • Čas priprave:20 minut
        • Število oseb:2 osebi
        Peresniki_v_sezamovi_omaki_z_melancani.jpg.webp

        Peresniki v sezamovi omaki z melancani

        • Zahtevnost:1
        • Čas priprave:30 minut
        • Število oseb:2 osebi
        Polnozrnati_navihancki_z_buckami_kaprami_in_feto.jpg.webp

        Polnozrnati navihančki z bučkami, kaprami in feto

        • Zahtevnost:1
        • Čas priprave:30 minut
        • Število oseb:2 osebi
        Polnozrnati_peresniki_v_paradiznikovi_solati_z_burrato.jpg.webp

        Polnozrnati peresniki v paradižnikovi solati z burrato

        • Zahtevnost:1
        • Čas priprave:20 minut
        • Število oseb:2 osebi

        © 2024, ŽITO Prehrambena industrija d.o.o., vse pravice pridržane. Izdelava spletne strani: Sitexo.com
        Nastavitve piškotkov