Najprej očistimo školjke, na manjše koščke narežemo piščančje meso in ligenj, sesekljamo čebulo in česen ter narežemo papriko. Žafraniko potolčemo in namočimo v vodo. Nato v ponvi z ognjevarnim ročajem na oljčnem olju popražimo sesekljano čebulo in piščančje meso. Ko je meso zlato rumene barve, mu dodamo na drobno narezan česen in papriko. Na hitro popražimo, da česen zadiši, nato pa dodamo še žafranovo vodo, kurkumo in poper.
Ko se meso lepo prepoji z začimbami, jedi dodamo riž, grah, paradižnikovo mezgo in zalijemo s piščančjo jušno osnovo. Solimo in kuhamo, dokler riž ni skoraj gotov. Pečico segrejemo na 250 stopinj Celzija in ponev s paeljo vanjo porinemo za 5–10 minut.
Medtem očiščene dagnje položimo v kozico, prilijemo za centimeter vode in kuhamo pokrite 5 minut. Na olju na hitro popečemo še kozice in lignje, pri čemer pazimo, da jih ne prepečemo. Ponev vzamemo iz pečice, ji primešamo morske sadeže, paeljo posujemo s svežim peteršiljem in nemudoma postrežemo.
© 2024, ŽITO Prehrambena industrija d.o.o., vse pravice pridržane. Izdelava spletne strani: Sitexo.com
Nastavitve piškotkov