Recept

Španska paelja

  • Zahtevnost:2
  • Čas priprave:60 min
  • Število oseb:4 porcije
  • Priprava

    Najprej očistimo školjke, na manjše koščke narežemo piščančje meso in ligenj, sesekljamo čebulo in česen ter narežemo papriko. Žafraniko potolčemo in namočimo v vodo. Nato v ponvi z ognjevarnim ročajem na oljčnem olju popražimo sesekljano čebulo in piščančje meso. Ko je meso zlato rumene barve, mu dodamo na drobno narezan česen in papriko. Na hitro popražimo, da česen zadiši, nato pa dodamo še žafranovo vodo, kurkumo in poper.

    Ko se meso lepo prepoji z začimbami, jedi dodamo riž, grah, paradižnikovo mezgo in zalijemo s piščančjo jušno osnovo. Solimo in kuhamo, dokler riž ni skoraj gotov. Pečico segrejemo na 250 stopinj Celzija in ponev s paeljo vanjo porinemo za 5–10 minut.

    Medtem očiščene dagnje položimo v kozico, prilijemo za centimeter vode in kuhamo pokrite 5 minut. Na olju na hitro popečemo še kozice in lignje, pri čemer pazimo, da jih ne prepečemo. Ponev vzamemo iz pečice, ji primešamo morske sadeže, paeljo posujemo s svežim peteršiljem in nemudoma postrežemo.

        Sestavine

        06 piščančjih beder
        0500 g svežih dagenj
        0200 g kozic
        01 večji ligenj
        01 velika čebula
        02 stroka česna
        01 l piščančje jušne osnove
        03 dl domače paradižnikove mezge
        01/2 rdeče paprike
        0125 g graha
        01 žlica oljčnega olja
        01 pest peteršilja
        3838700540604_ZP_RIZ_ARBORIO_1_KG_front.png.webp

        Zlato poljeRiž Arborio 1kg

        Riž Arborio je najbolj poznana in priljubljena italijanska sorta riža.
        3856020209933_Maestro_zafranika_S_10g-2.jpg.webp

        MaestroMAESTRO ŽAFRANIKA 10G

        Dodajmo malo barve v te jedi!
        3856020203870_Maestro_kurkuma_S_44g-2.jpg.webp

        MaestroMAESTRO KURKUMA 44G

        Zlata vredni grižljaji
        3856020225391_Maestro_premium_ML_morska_sol-4.jpg.webp

        MaestroMaestro Morska sol, 175G

        Ker niso vse soli enake
        3856020203030_Maestro_Poper_crni_mleti_100g-4.jpg.webp

        MaestroMAESTRO ČRNI POPER MLETI 100G

        Zanesljiv kulinarični partner

        Preveri še

        Azijska_juha_z_gobami_in_fidelini.jpg.webp

        Azijska juha z gobami in fidelini

        • Zahtevnost:1
        • Čas priprave:45 minut
        • Število oseb:4 osebe
        Kitke_v_kremni_korzuni_omaki_s_porom_in_panceto.jpg.webp

        Kitke v kremni koruzni omaki s porom in panceto

        • Zahtevnost:1
        • Čas priprave:30 minut
        • Število oseb:2 osebi
        Navihancki_z_limono_in_rikoto.jpg.webp

        Navihančki z limono in rikoto

        • Zahtevnost:1
        • Čas priprave:20 minut
        • Število oseb:2 osebi
        Peresniki_v_sezamovi_omaki_z_melancani.jpg.webp

        Peresniki v sezamovi omaki z melancani

        • Zahtevnost:1
        • Čas priprave:30 minut
        • Število oseb:2 osebi
        Polnozrnati_navihancki_z_buckami_kaprami_in_feto.jpg.webp

        Polnozrnati navihančki z bučkami, kaprami in feto

        • Zahtevnost:1
        • Čas priprave:30 minut
        • Število oseb:2 osebi
        Polnozrnati_peresniki_v_paradiznikovi_solati_z_burrato.jpg.webp

        Polnozrnati peresniki v paradižnikovi solati z burrato

        • Zahtevnost:1
        • Čas priprave:20 minut
        • Število oseb:2 osebi
        Azijska_juha_z_gobami_in_fidelini.jpg.webp

        Azijska juha z gobami in fidelini

        • Zahtevnost:1
        • Čas priprave:45 minut
        • Število oseb:4 osebe
        Kitke_v_kremni_korzuni_omaki_s_porom_in_panceto.jpg.webp

        Kitke v kremni koruzni omaki s porom in panceto

        • Zahtevnost:1
        • Čas priprave:30 minut
        • Število oseb:2 osebi
        Navihancki_z_limono_in_rikoto.jpg.webp

        Navihančki z limono in rikoto

        • Zahtevnost:1
        • Čas priprave:20 minut
        • Število oseb:2 osebi
        Peresniki_v_sezamovi_omaki_z_melancani.jpg.webp

        Peresniki v sezamovi omaki z melancani

        • Zahtevnost:1
        • Čas priprave:30 minut
        • Število oseb:2 osebi
        Polnozrnati_navihancki_z_buckami_kaprami_in_feto.jpg.webp

        Polnozrnati navihančki z bučkami, kaprami in feto

        • Zahtevnost:1
        • Čas priprave:30 minut
        • Število oseb:2 osebi
        Polnozrnati_peresniki_v_paradiznikovi_solati_z_burrato.jpg.webp

        Polnozrnati peresniki v paradižnikovi solati z burrato

        • Zahtevnost:1
        • Čas priprave:20 minut
        • Število oseb:2 osebi

        © 2024, ŽITO Prehrambena industrija d.o.o., vse pravice pridržane. Izdelava spletne strani: Sitexo.com
        Nastavitve piškotkov