Predstavnike družine polžkov najdemo v številnih oblikah in velikostih: v Neaplju imajo raje zelo velike, v severni Italiji manjše, Slovenci pa imamo najraje srednje. S svojo unikatno obliko polžki ujamejo in zadržijo katerikoli tip omake, najboljši pa so s kremnimi in krepkimi omakami. Srednji polžki se kot doma počutijo tudi v enolončnicah in prilogah.
Alergeni
Gluten, jajca, soja v sledovih
Način uporabe
Priloge jedem
Rok trajanja
24 mesecev
Gramatura in pakiranje
500g
Hranjenje
Na suhem in hladnem mestu. Ne izpostavljati viru svetlobe in toplote.
Št. izdelkov v kartonu
22
Št. izdelkov na paleti
24
Priprava
V vrelo osoljeno vodo (za vsakih 100g testenine približno 1 l vode in 1 čajna žlička soli) stresite testenine in nekajkrat premešajte. Ko voda ponovno zavre, kuhajte 6 minut (označeno na embalaži). Svetujemo, da po označenem času testenino poskusite in po lastnem okusu kuhate kakšno minuto več. Pri večjih količinah kuhajte kako minuto manj.