Recept

Zeliščna rižota

  • Zahtevnost:1
  • Čas priprave:45 minut
  • Število oseb:4 osebe
  • Priprava
    1. V večji ponvi segrejemo 2 žlici olja in na njem prepražimo na drobno sesekljani šalotki. Pražimo jo dobre 3 minute, toliko, da se zmehča.
    2. Nato dodamo sesekljane stroke česna in riž. Mešamo in pražimo dobri 2 minuti, da riž postekleni.
    3. Sedaj prilijemo belo vino in ga z mešanjem pokuhamo.
    4. Nato postopoma prilivamo toplo zelenjavno jušno osnovo. Med dodajanjem tekočine, riž vseskozi mešamo in ko vpije vso tekočino, jo znova prilijemo.
    5. Ob zadnji zajemalki jušne osnove dodamo na drobno sesekljana sveža zelišča, rukolo, limonin sok, limonino lupinico, nariban parmezan, sol in beli poper.
    6. Vse skupaj premešamo in ko je riž al dente, postrežemo.

        Sestavine

        02 žlici olja
        02 šalotki
        04 stroki česna
        0150 ml suhega belega vina
        01 l zelenjavne jušne osnove
        050 g svežih zelišč (peteršilj, bazilika, drobnjak in meta)
        050 g rukole
        01 žlica limoninega soka
        01 žlica limonine lupinice
        050 g naribanega parmezana
        01 žlička soli
        01 žlička belega popra
        3838700540482_ZP_RIZ_SANT_ANDREA_500_g_front.png.webp

        Zlato poljeRiž Sant`Andrea 500g

        Riž Sant' Andrea je visoko kakovostna, svetovno priznana italijanska sorta riža,je najbolj priljubljena vrsta riža v Sloveniji.

        Preveri še

        Azijska_juha_z_gobami_in_fidelini.jpg.webp

        Azijska juha z gobami in fidelini

        • Zahtevnost:1
        • Čas priprave:45 minut
        • Število oseb:4 osebe
        Kitke_v_kremni_korzuni_omaki_s_porom_in_panceto.jpg.webp

        Kitke v kremni koruzni omaki s porom in panceto

        • Zahtevnost:1
        • Čas priprave:30 minut
        • Število oseb:2 osebi
        Navihancki_z_limono_in_rikoto.jpg.webp

        Navihančki z limono in rikoto

        • Zahtevnost:1
        • Čas priprave:20 minut
        • Število oseb:2 osebi
        Peresniki_v_sezamovi_omaki_z_melancani.jpg.webp

        Peresniki v sezamovi omaki z melancani

        • Zahtevnost:1
        • Čas priprave:30 minut
        • Število oseb:2 osebi
        Polnozrnati_navihancki_z_buckami_kaprami_in_feto.jpg.webp

        Polnozrnati navihančki z bučkami, kaprami in feto

        • Zahtevnost:1
        • Čas priprave:30 minut
        • Število oseb:2 osebi
        Polnozrnati_peresniki_v_paradiznikovi_solati_z_burrato.jpg.webp

        Polnozrnati peresniki v paradižnikovi solati z burrato

        • Zahtevnost:1
        • Čas priprave:20 minut
        • Število oseb:2 osebi
        Azijska_juha_z_gobami_in_fidelini.jpg.webp

        Azijska juha z gobami in fidelini

        • Zahtevnost:1
        • Čas priprave:45 minut
        • Število oseb:4 osebe
        Kitke_v_kremni_korzuni_omaki_s_porom_in_panceto.jpg.webp

        Kitke v kremni koruzni omaki s porom in panceto

        • Zahtevnost:1
        • Čas priprave:30 minut
        • Število oseb:2 osebi
        Navihancki_z_limono_in_rikoto.jpg.webp

        Navihančki z limono in rikoto

        • Zahtevnost:1
        • Čas priprave:20 minut
        • Število oseb:2 osebi
        Peresniki_v_sezamovi_omaki_z_melancani.jpg.webp

        Peresniki v sezamovi omaki z melancani

        • Zahtevnost:1
        • Čas priprave:30 minut
        • Število oseb:2 osebi
        Polnozrnati_navihancki_z_buckami_kaprami_in_feto.jpg.webp

        Polnozrnati navihančki z bučkami, kaprami in feto

        • Zahtevnost:1
        • Čas priprave:30 minut
        • Število oseb:2 osebi
        Polnozrnati_peresniki_v_paradiznikovi_solati_z_burrato.jpg.webp

        Polnozrnati peresniki v paradižnikovi solati z burrato

        • Zahtevnost:1
        • Čas priprave:20 minut
        • Število oseb:2 osebi

        © 2024, ŽITO Prehrambena industrija d.o.o., vse pravice pridržane. Izdelava spletne strani: Sitexo.com
        Nastavitve piškotkov