Aktualno

Kam s starim kruhom?

29. 12. 2020
Kljub temu, da ga pravilno shranjujemo, se nam kruh doma včasih posuši. Pa nič zato.

Iz nekaj dni starega kruha lahko pripravimo celo vrsto okusnih jedi – pohane šnite za zajtrk, kruhovo štruco z zelišči za prilogo, kipnik za sladico … Naša najljubša so kruhovi cmoki – odlična priloga k mesnim ali zelenjavnim omakam. Preprost recept za pripravo preberite v nadaljevanju.

Tri ali štiri dni star kruh lahko uporabimo za pripravo kruhovih cmokov. Kruh narežemo na kocke, ki jih polijemo z vrelo tekočino (na primer juho), pomešamo in pokrijemo. Na maščobi prepražimo sesekljano čebulo in česen ter primešamo kruhu. Dodamo razžvrkljana jajca in moko, začinimo s sesekljanim peteršiljem, majaronom, soljo in poprom ter oblikujemo cmoke.

No, v Žitu pa kruh, ki se posuši, porabimo za izdelavo krušnih drobtin.

© 2024, ŽITO Prehrambena industrija d.o.o., vse pravice pridržane. Izdelava spletne strani: Sitexo.com
Nastavitve piškotkov