Recept

Ribji brodet z zeliščno polento

  • Zahtevnost:1
  • Čas priprave:1 ura
  • Število oseb:4 osebe
  • Priprava
    1. Šalotko zrežemo na kocke. Peteršilj in česen nasekljamo. Na olivnem olju prepražimo čebulo do svetlo rumene barve, dodamo polovica česna in premešamo.
    2. Dodamo školjke in kozice ter dobro prepražimo. Dodamo še lignje in pražimo 5 minut. Nato dodamo še na kocke narezan file bele ribe, rahlo solimo in popramo ter zalijemo z belim vinom. Vremo na blagem ognju počasi, da vso vino izhlapi.
    3. Dodamo pelate in ribjo osnovo in na blagem ognju kuhamo 15 minut. Posebej v loncu segrejemo mleko in smetano, ki ju solimo, popramo ter dodamo koriander, timijan in rožmarin. Ko mleko zavre, vmešamo polento in na blagem ognju kuhamo 2-3 minute. Postrežemo.

        Sestavine

        0150 g lignjev
        010 celih kozic
        0200 g fileja bele ribe
        010 dagenj
        010 vongol
        02 dl belega vina
        03 dl ribje osnove
        01 pločevinko pelatov
        02 šalotki
        02 česna
        01 šop peteršilja
        04 dl mleka
        01 dl sladke smetane za kuhanje
        0sol
        0olivno olje
        3838700540116_Polenta_instant_250g_front-1.jpg.webp

        Zlato poljePolenta 250g

        Polenta je jed iz koruznega zdroba in je idealna za hitro pripravo okusnega obroka.
        3856020231293_Maestro_koriander_v_zrnju_27g-2.jpg.webp

        MaestroMAESTRO KORIANDER ZRNO P.27G

        Svetovna začimba blagega značaja
        3856020202101_Maestro_poper_crni_mleti_20g-4.jpg.webp

        MaestroMAESTRO ČRNI POPER MLETI 20G

        Zanesljiv kulinarični partner

        Preveri še

        Azijska_juha_z_gobami_in_fidelini.jpg.webp

        Azijska juha z gobami in fidelini

        • Zahtevnost:1
        • Čas priprave:45 minut
        • Število oseb:4 osebe
        Kitke_v_kremni_korzuni_omaki_s_porom_in_panceto.jpg.webp

        Kitke v kremni koruzni omaki s porom in panceto

        • Zahtevnost:1
        • Čas priprave:30 minut
        • Število oseb:2 osebi
        Navihancki_z_limono_in_rikoto.jpg.webp

        Navihančki z limono in rikoto

        • Zahtevnost:1
        • Čas priprave:20 minut
        • Število oseb:2 osebi
        Peresniki_v_sezamovi_omaki_z_melancani.jpg.webp

        Peresniki v sezamovi omaki z melancani

        • Zahtevnost:1
        • Čas priprave:30 minut
        • Število oseb:2 osebi
        Polnozrnati_navihancki_z_buckami_kaprami_in_feto.jpg.webp

        Polnozrnati navihančki z bučkami, kaprami in feto

        • Zahtevnost:1
        • Čas priprave:30 minut
        • Število oseb:2 osebi
        Polnozrnati_peresniki_v_paradiznikovi_solati_z_burrato.jpg.webp

        Polnozrnati peresniki v paradižnikovi solati z burrato

        • Zahtevnost:1
        • Čas priprave:20 minut
        • Število oseb:2 osebi
        Azijska_juha_z_gobami_in_fidelini.jpg.webp

        Azijska juha z gobami in fidelini

        • Zahtevnost:1
        • Čas priprave:45 minut
        • Število oseb:4 osebe
        Kitke_v_kremni_korzuni_omaki_s_porom_in_panceto.jpg.webp

        Kitke v kremni koruzni omaki s porom in panceto

        • Zahtevnost:1
        • Čas priprave:30 minut
        • Število oseb:2 osebi
        Navihancki_z_limono_in_rikoto.jpg.webp

        Navihančki z limono in rikoto

        • Zahtevnost:1
        • Čas priprave:20 minut
        • Število oseb:2 osebi
        Peresniki_v_sezamovi_omaki_z_melancani.jpg.webp

        Peresniki v sezamovi omaki z melancani

        • Zahtevnost:1
        • Čas priprave:30 minut
        • Število oseb:2 osebi
        Polnozrnati_navihancki_z_buckami_kaprami_in_feto.jpg.webp

        Polnozrnati navihančki z bučkami, kaprami in feto

        • Zahtevnost:1
        • Čas priprave:30 minut
        • Število oseb:2 osebi
        Polnozrnati_peresniki_v_paradiznikovi_solati_z_burrato.jpg.webp

        Polnozrnati peresniki v paradižnikovi solati z burrato

        • Zahtevnost:1
        • Čas priprave:20 minut
        • Število oseb:2 osebi

        © 2024, ŽITO Prehrambena industrija d.o.o., vse pravice pridržane. Izdelava spletne strani: Sitexo.com
        Nastavitve piškotkov