Recept

Tuna na posteljici iz čičerike s karamelizirano šalotko

  • Zahtevnost:3
  • Čas priprave:1 ura
  • Število oseb:4 osebe
  • Priprava
    1. File tune zrežemo na 4 večje zrezke, popramo ter postavimo v hladilnik. Šalotko zrežemo na krhlje.
    2. Maslo stopimo, dodamo sladkor in naredimo tekoč karamel. Na karamelu prepražimo šalotko in olive, dodamo vejico rožmarina, zalijemo z vinom in kuhamo na blagem ognju 20 minut.
    3. Čičeriko skuhamo, pretlačimo in naredimo pire z mlekom in maslom. V kozici segrejemo mleko, dodamo krompir in peteršiljevo korenino, premešamo in počasi segrevamo. Vmešamo maslo in odstavimo.
    4. Tuno spečemo na vročem olju, postrežemo s pirejem in omako.

        Sestavine

        0800 g fileja tune
        0500 g šalotke
        0200 g oliv
        05 dl rdečega vina
        0200 g masla Mu Cuisine
        0100 g sladkorja
        01 vejico rožmarina
        00,5 dl mleka
        0sol
        0olje
        3838700285611_Natura_cicerika_400g.jpg.webp

        NaturaNATURA ČIČERIKA 400g

        Oluščeno suho zrnje čičerike.

        Preveri še

        Azijska_juha_z_gobami_in_fidelini.jpg.webp

        Azijska juha z gobami in fidelini

        • Zahtevnost:1
        • Čas priprave:45 minut
        • Število oseb:4 osebe
        Kitke_v_kremni_korzuni_omaki_s_porom_in_panceto.jpg.webp

        Kitke v kremni koruzni omaki s porom in panceto

        • Zahtevnost:1
        • Čas priprave:30 minut
        • Število oseb:2 osebi
        Navihancki_z_limono_in_rikoto.jpg.webp

        Navihančki z limono in rikoto

        • Zahtevnost:1
        • Čas priprave:20 minut
        • Število oseb:2 osebi
        Peresniki_v_sezamovi_omaki_z_melancani.jpg.webp

        Peresniki v sezamovi omaki z melancani

        • Zahtevnost:1
        • Čas priprave:30 minut
        • Število oseb:2 osebi
        Polnozrnati_navihancki_z_buckami_kaprami_in_feto.jpg.webp

        Polnozrnati navihančki z bučkami, kaprami in feto

        • Zahtevnost:1
        • Čas priprave:30 minut
        • Število oseb:2 osebi
        Polnozrnati_peresniki_v_paradiznikovi_solati_z_burrato.jpg.webp

        Polnozrnati peresniki v paradižnikovi solati z burrato

        • Zahtevnost:1
        • Čas priprave:20 minut
        • Število oseb:2 osebi
        Azijska_juha_z_gobami_in_fidelini.jpg.webp

        Azijska juha z gobami in fidelini

        • Zahtevnost:1
        • Čas priprave:45 minut
        • Število oseb:4 osebe
        Kitke_v_kremni_korzuni_omaki_s_porom_in_panceto.jpg.webp

        Kitke v kremni koruzni omaki s porom in panceto

        • Zahtevnost:1
        • Čas priprave:30 minut
        • Število oseb:2 osebi
        Navihancki_z_limono_in_rikoto.jpg.webp

        Navihančki z limono in rikoto

        • Zahtevnost:1
        • Čas priprave:20 minut
        • Število oseb:2 osebi
        Peresniki_v_sezamovi_omaki_z_melancani.jpg.webp

        Peresniki v sezamovi omaki z melancani

        • Zahtevnost:1
        • Čas priprave:30 minut
        • Število oseb:2 osebi
        Polnozrnati_navihancki_z_buckami_kaprami_in_feto.jpg.webp

        Polnozrnati navihančki z bučkami, kaprami in feto

        • Zahtevnost:1
        • Čas priprave:30 minut
        • Število oseb:2 osebi
        Polnozrnati_peresniki_v_paradiznikovi_solati_z_burrato.jpg.webp

        Polnozrnati peresniki v paradižnikovi solati z burrato

        • Zahtevnost:1
        • Čas priprave:20 minut
        • Število oseb:2 osebi

        © 2024, ŽITO Prehrambena industrija d.o.o., vse pravice pridržane. Izdelava spletne strani: Sitexo.com
        Nastavitve piškotkov